Šta gay muškarci treba da znaju pre upuštanja u intimnu vezu

Sve je veći broj muškaraca koji se upoznaju preko interneta. Pa ipak, iako je ta pojava sve češća, jedan određeni broj gay muškaraca ne vodi dovoljno računa o svom zdravlju. Evo i zašto.

gej poljubac

Kada je želja za ostvarivanjem intimnog kontakta velika, gejevi obično ne razmišljaju ni o čemu, već bez razmišljanja stupaju u kontakt. Moglo bi se reći da oni u tim situacijama ne razmišljaju svojom glavom, već onom drugom glavom. A da li je to pametno i o čemu bi trebalo da razmišljaju, odgovore smo dobili od zdravstvenih radnika na sajtu Gay SMS Oglasi. Više o tome pročitajte u narednim redovima.

Poznato je, a takođe i potvrđeno svim zvaničnim i javno dostupnim statističkim podacima da su PPB (polno prenosive bolesti) mnogo prisutnije kod homoseksulaca u odnosu na heteroseksualne veze. Takođe, postoje i određene zablude o tome kada i na koji način bi trebalo da se koristi zaštita.

Do početne zablude dolazite ako vam osoba sa kojom se upuštate u intimni kontakt kaže da je potpuno zdrava. Ona može da vas slaže, ili prosto samo misli da je zdrava, a da je u stvari nosilac neke polno prenosive bolesti. Tako da osnovno pravilo glasi da se nikada ne treba oslanjati na to što neko kaže o svom zdravlju.

Druga, a možda i najčešća zabluda glasi da je oralni seks potpuno bezbedan i bez zaštite. Naime, bez obzira da li primate ili pružate drugoj osobi oralni seks, postoji značajan rizik da dobijete neku polno prenosivu bolest. Rizik u stvari zavisi od same bolesti, on može biti manji ili veći, ali je uvek prisutan.

gay momci šalju poljubac

Zato je od velikog značaja ako želite da se upustite u intimni kontakt sa osobom homoseksualne orijentacije da jako dobro vodite računa o svom zdravlju. A to je moguće samo na taj način što ćete koristiti zaštitu.

Kada govorimo o zaštiti, podrazumeva se da bi trebalo razmišljati o dve različite stvari. Prva je da ne menjate partnere, tj. da znate s kim i na koji način stupate u odnos, jer svaka promena partnera drastično povećava rizik po vaše zdravlje i bezbednost. Druga stvar koju uvek treba da imate na umu, jeste podrazumevana upotreba kondoma, kao jedine 100% zaštite u seksu. Zašto je to tako, možda najbolje oslikava konstatacija da seksom bez kondoma vi u stvari ulazite u rizičan odnos sa tom drugom osobom, kao i sa svim drugim osobama sa kojima je vaš novi partner imao seks. Shvatite to ozbiljno!

Želja je jedno, a rizici su nešto sasvim drugo. Seks može biti lep i sa zaštitom. Koristite je i ne razmišljajte o rizicima. Jedino tako ćete imati miran san.

Ocena naših korisnika:
[Prosečna ocena: 0 / Ukupno glasova: 0]
Sviđa ti se sve ovo? Priključi se tomiradi.com FORUMU - zajednici ljudi koji se ne stide svojih želja i fantazija.
Preporučeni tekstovi:

Komentari

 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Obavesti me o