Koja hrana ima loš uticaj na vaš libido?

Ubijaju strast, libido, izdržljivost i sposobnost održavanja erekcije! Seks savjeti se najčešće „bave” samo pozama, izdržljivošću, maštom, „igračkama za odrasle”… Ali da li ste znali da i ishrana igra važnu ulogu? Ako želite da u krevetu sve pršti od strasti, postoje namirnice koje morate izbjegavati!

Pomfrit

Hot dog utiče na cirkulaciju, a pomfrit obiluje trans-mastima koje negativno utiču na testosteron. Slani pomfrit se naročito ne preporučuje muškarcima koji imaju problema s visokim pritiskom jer trans-masti mogu da otežaju održavanje erekcije.

Energetska pića

Brzo dižu energiju, ali je jednako brzo i spuštaju, što može da rezultira padom raspoloženja u spavaćoj sobi. Osim toga, kombinacija šećera i kofeina može da snizi nivo testosterona i samim time smanji želju za seksom.

Koja hrana ima loš uticaj na vaš libido?

Tonik

Gazirana pića uzrokuju naduvenost i gasove, ali najgori izbor od svih njih je tonik. Sadrži kinin, sastojak koji toniku daje gorak ukus, a može da smanji nivo testosterona pa čak i da utiče na kvalitet sperme, tvrdi američka doktorka i seksualna terapeutkinja, Džeklin Ričard. Bolji izbor su nezaslađeni čajevi koji podižu raspoloženje i poboljšavaju cirkulaciju, čime se povećava šansa za orgazam.

Tofu

Namirnica koja obiluje fitoestrogenom, biljnom supstancom nalik estrogenu. Višak estrogena kod žena i muškaraca utiče na libido i smanjuje želju za seksom.

Alkohol

Iako čaša vina može da djeluje podsticajno, previše alkohola smanjuje vam šanse u spavaćoj sobi. Studije su potvrdile da alkohol utiče na održavanje erekcije kod muškaraca. Osim toga alkohol smanjuje i osjetljivost na dodir, što umanjuje i šansu za orgazam.

Koja hrana ima loš uticaj na vaš libido?

Ovsena kaša

U umerenim količinama podstiče proizvodnju hormona sreće, ali u prevelikoj djeluje suprotno. Ona smanjuje libido seksualni nagon, i sadrži mnoštvo vlakana koja mogu u određenim situacijama da izazove gasove.

Izvor: Nezavisne novine

Ocenite članak jer mi cenimo vaše mišljenje:
[Prosečna ocena: 0 / Ukupno glasova: 0]

Priključi se tomiradi forumu – zajednici ljudi koji se ne stide svojih želja i fantazija.

Sve što treba da znaš o tomiradi zajednici možeš videti ovde: https://tomiradi.com/tomiradi-zajednica/ – a za više informacija o VIP članstvu i Premijum sadržajima pogledaj ovde: https://tomiradi.com/postani-vip-clan/

Voleli bismo da čujemo tvoj predlog!

Preporučeni tekstovi:
Zaprati ovu diskusiju
Obavesti me o

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments