Koji su seksualni problemi najčešći kod parova?

Biti u vezi ili braku ne znači da je seks baš uvijek na raspolaganju, niti da je on uvek fantastičan. Mnogi parovi se suočavaju s ovim problemima, koji su i te kako rješivi… Kad prođe faza zaljubljenosti i kad se oni trenuci u kojima niste skidali ruke jedno s drugog čine kao praistorija, kod mnogih parova zna da nastupi lagana monotonija i sve rjeđi seks ili seks „s nogu”. Nije to ništa neobično i sigurno ne znači da je vaš seksualni život osuđen na propast, ali to su seksualni problemi na kojima je vrlo preporučljivo raditi.

Za sve postoji rješenje. Stručnjak za veze Loren Zander otkriva najčešće koji su to seksualni problemi s kojima se suočava većina parova.

Preumorni smo za seks

Naravno da može da se dogodi da ste nekad preumorni, kako emocionalno, tako i fizički. Ali, Loren naglašava da je većini ipak umor izgovor za lenjost. Ako imate vremena za pregledanje društvenih mreža i za gledanje serija, onda sigurno imate i pola sata za seks.

Želim da isprobam seksualne igračke, ali druga strana nije za to

I dok igračke mogu da začine stvari u spavaćoj sobi, može da se dogodi da druga strana pomisli da nije dovoljno dobar/dobra. Svakako recite svom partneru da igračke nisu nužne za vaše seksualno zadovoljstvo, ali da biste želeli da isprobate nešto novo i ponudite u zamjenu nešto što druga strana voli i priželjkuje u seksu.

Koji su seksualni problemi najčešći kod parova?

Imamo redovan seks, ali ne osjećam emocionalnu povezanost

I dok je seks jedna od bitnih stavki uspješne i zdrave veze, voditi ljubav samo zato što se „to mora”, može da dovede do gubitka emocionalne povezanosti. Loren ističe da i najjednostavnije gledanje u oči, kao i izgovaranje partnerovog imena dok vodite ljubav, može da napravi veliku razliku. Mnogi zaboravljaju i kako je za dobar seks bitna potpuna opuštenost i uživanje u svakom trenutku čina.

Druga strana ne voli oralni seks

Ako vi uživate u oralnom seksu, a druga strana ne dijeli taj entuzijazam, dolazi do problema. Postoje brojni načini da oralni seks bude zanimljiv i primamljiv. Na primjer, svakako idite na zajedničko tuširanje prije seksa kako biste bili sigurni da ste oboje čisti i bez neprijatnih mirisa koji mogu da odbiju partnera da se odluči na oralni seks. Razgovarajte s partnerom/partnerkom o tome zašto vas takva vrsta intimnosti odbija. Nemojte se ustručavati i koristite šlag, čokoladne sirupe i slično.

Naša libida su kao dan i noć

Vaš partner stalno želi seks, a vi ste više tip za jednom nedjeljno. Ništa neobično, niti nerješivo. Kod ovih situacija, kompromis mora negdje da se nađe. Najbolja stvar koju par može da učini jeste poštovanje činjenica da su im seksualni nagoni različiti. Trebalo bi da razgovarate i da se dogovarate u skladu s tim kako biste oboje bili zadovoljni. Važno je poštovati tuđu želju jednako kao i svoje potrebe, te tako pokušati napraviti kompromis i naći se na pola puta.

nevoljno sisanjew glavića

Došla je beba i nestao je seks

Bilo da ste dobili prvo ili treće dete, seks prvi „nastrada” i nastaju prvi realni seksualni problemi. I dok je svaki par drugačiji, mnogi će uzeti pauzu nakon djetetovog rođenja prije nego što uopšte pomisle na seks. I to je normalno.

Kako biste se vratili na „stare staze”, zamolite baku i dedu da vam pričuvaju bebu, pa makar se radilo o samo sat vremena. Vremenom, vaš seksualni život će se vratiti u normalu i seksualni problemi će postepeno nestajati.

Izvor: Nezavisne novine

Ocenite članak jer mi cenimo vaše mišljenje:
[Prosečna ocena: 0 / Ukupno glasova: 0]

Priključi se tomiradi forumu – zajednici ljudi koji se ne stide svojih želja i fantazija.

Sve što treba da znaš o tomiradi zajednici možeš videti ovde: https://tomiradi.com/tomiradi-zajednica/ – a za više informacija o VIP članstvu i Premijum sadržajima pogledaj ovde: https://tomiradi.com/postani-vip-clan/

Voleli bismo da čujemo tvoj predlog!

Preporučeni tekstovi:
Zaprati ovu diskusiju
Obavesti me o

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments