Da li obrezani muškarci imaju bolji osećaj u seksu?

Iako se obrezivanje u prošlosti najčešće provodilo kao vjerska praksa, danas se sve veći broj muškaraca obrezuje iz zdravstvenih i higijenskih razloga. Tim medicinskim zahvatom se definitivno ne smanjuje užitak muškaraca u kasnijem seksualnom životu, pokazalo je veliko australijsko istraživanje koje je analiziralo više od 40 hiljada studija na temu da li obrezani muškarci imaju isti ili bolji osećaj tokom seksa.

Naučnici sa Univerziteta u Sidneju obradili su podatke više od 40.000 muškaraca, te potvrdili da obrezivanje nema efekta na seksualnu funkciju, osjećaj, seksualni podražaj niti zadovoljstvo muškarca, piše “Daily Mail”.

Više od polovine muškaraca obuhvaćenih studijom bili su obrezani, a 24 mjeseca nakon obrezivanja 99,9 odsto njih nisu imali nikakvih smetnji u seksualnom životu te su bili zadovoljni zahvatom. Oko 72 odsto njih tvrdilo je kako im se osjetljivost u penisu nakon obrezivanja čak i povećala, a kod 19 posto njih je ostala ista.

Da li obrezani muškarci imaju bolji osećaj u seksu?

Za 63 posto muškaraca obrezivanje je imalo i dodatnu prednost, te kažu kako nakon njega lakše postižu orgazam, dok 22 odsto nije primijetilo razliku. Osim toga, naučnici su izvijestili kako obrezivanje nema negativan efekt na održavanje erekcije.

Dodaju kako su zdravstvene dobrobiti obrezivanja medicinski dokumentovane, pa tako obrezani muškarci imaju manji rizik zaraze HIV-om i drugim polnim bolestima, ali i manji rizik od nastanka raka prostate.

Naučnici sa Univerziteta Vašington utvrdili su da se na obrezanom penisu nalazi i dvostruko manje bakterija, ali su i manje mogućnosti zaraze herpesom, genitalnim bradavicama, pa čak i HIV-om. Oni su uporedili mikrobiološke briseve pacijenata prije obrezivanja kao i godinu dana nakon njega, a najveće otkriće je bio značajan pad u broju anaerobnih bakterija na penisu.

– Uklanjanjem kožice povećava se dotok kiseonika, smanjuje vlaga i mijenja ekosistem organa – objasnio je voditelj studije, dr Lans Prajs. On planira dalje studije u kojima će otkriti kako uklanjanje kožice utiče na smanjene rizika HIV infekcije kroz analizu odgovora citokina, signala mehanizama imuniteta.

Da li obrezani muškarci imaju bolji osećaj u seksu?

Praksa obrezivanja česta je u SAD-u, ali taj trend se sve više širi i u drugim razvijenim zemljama, a stručnjaci tvrde da sam postupak ne umanjuje zadovoljstvo u seksu te ima znatne prednosti s higijenskog pogleda.

Izvor: 24sata.hr

Ocenite članak jer mi cenimo vaše mišljenje:
[Prosečna ocena: 0 / Ukupno glasova: 0]

Priključi se tomiradi forumu – zajednici ljudi koji se ne stide svojih želja i fantazija.

Sve što treba da znaš o tomiradi zajednici možeš videti ovde: https://tomiradi.com/tomiradi-zajednica/ – a za više informacija o VIP članstvu i Premijum sadržajima pogledaj ovde: https://tomiradi.com/postani-vip-clan/

Voleli bismo da čujemo tvoj predlog!

Preporučeni tekstovi:
Zaprati ovu diskusiju
Obavesti me o

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments