Rouz MekGovan i njena čuvena „gola haljina“ iz 1998.

Možda niste Čuli za Maju Henson, ali njen rad je zaslužio značajno mesto u holivudskoj istoriji mode. 1998, Rouz MekGovan je bila prisutna na dodeli nagrada VMA sa svojim tadašnjim dečkom Merilinom Mensonom sa jedva pokrivenom guzom dizajnerke Henson.

Ovaj look je ubrzo postao veoma popularan, a sa današnje tačke gledišta smatra se, kako za najprovokativniji i šokantniji, tako i za jedan od najseksipilnijih i najhrabrijih izgleda svih vremena na crvenom tepihu.

Ovaj izgled, zbog koga Rouz kaže da je popila mnogo uvreda da je kurva, svakako je otpočeo jednu novu tradiciju „golih haljina“ na crvenim tepisima. Henson poručuje da su takvi autfiti bili vrlo popularni na modnim pistama tog vremena, ali da se Rouz MekGovan prva odvažila da ovakav goli izgled na ovaj način servira javnosti.

Rouz MekGovan i njena čuvena „gola haljina“ iz 1998.

Henson dodaje da je Rouz sama odabrala da se ovako obuče za tu dodelu nagrada, i to se desilo dok je Menson bio u modnom studiju da bi mu uzeli mere za čuveno leopard-odelo. Međutim, ipak se desilo da je to odelo pored Rouz ostalo potpuno neprimećeno. Takođe, ona dodaje, „golu haljinu“ su nazivali „haljinom od lanaca“ zbog specifičnog materijala od kojeg je sačinjena.

Ispod ova haljine, Rouz MekGovan je nosila samo tangice sa leopard-printom, i neverovatno je hrabro iskoračiti u tome u sred bela dana pred bliceve fotografa.

Svakako je ovaj poduhvat nešto što je dosta značajno za „body positivity“ pokret. A koliko je ovaj događaj bio značajan za vas? Možda nije loše kao ideja masku u paru na sledećem maskembalu?

Rouz MekGovan i njena čuvena „gola haljina“ iz 1998.

Izvor: Pagesix

Ocenite članak jer mi cenimo vaše mišljenje:
[Prosečna ocena: 0 / Ukupno glasova: 0]

Želiš da nam pošalješ snimke ili fotke neke poznate ličnosti? Klikni ovde ili se javi na mejl office@tomiradi.com
Preporučeni tekstovi:
Zaprati ovu diskusiju
Obavesti me o

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments