Koliko dugo treba da traje dobar seks?

Pola sata? 10 minuta? Koliko bi seks zapravo trebalo da traje? Koliko bi muškarac morao da „izdrži” u krevetu i mora li uopšte vreme da bude faktor prema kojem se meri uspešnost seksualnog odnosa? Upravo je izdržljivosti muškaraca ono čime se frajeri, ali i njihove partnerke, rado hvale.

Po pitanju izdržljivosti muškaraca tokom seksualnog odnosa puno je nesporazuma i očekivanja, ali zato nam je nauka dala brojke po kojima bismo mogli da se vodimo kada je seks u pitanju.

Za većinu muškaraca seks traje kratko

Od trenutka penetracije do orgazma kod muškaraca ne prolazi puno vremena i prema većini istraživanja muškarci u krevetu „traju” između 4 i 7 minuta, maksimalno 10. To je, pak, za većinu žena prekratko.

Stručnjaci smatraju kako je prava „mera” između 7 i 13 minuta. Prema mišljenju seksualnih terapeuta, ovo je poželjno vreme trajanja seksualnog odnosa od trenutka penetracije. Sedam minuta je adekvatan, a 13 minuta željeni rezultat.

jebanje od pozadi

Za kvalitetan seksualni odnos zadovoljavajuće dužine stručnjaci savetuju:

Ne ignorišite predigru

Većina žena smatra kako bi predigra trebalo da traje duže dok je muškarci često ignorišu. Nežno podsetite partnera kako je i ona važan deo seksualnog odnosa.

Dok su muškarci vizuelni tipovi i dodir im često uopšte nije potreban, žene ipak preferiraju stimulaciju dodirom i ona će ih maksimalno uzbuditi.

feingering prstima

Probudite svoju pustolovnu stranu

Svaki par u svoj seksualni život mora da uključi što više fleksibilnosti i mašte jer će tako seks biti najbolji, ali i trajati duže od proseka.

Naravno, dužina seks ne bi trebalo da bude glavni faktor za zadovoljstvo, ponekada je lepo imati seks koji traje satima, a ponekada smo podjednako srećni i kada je on na brzaka – sve dok obe strane uživaju u nežnosti i strastima.

karanje zguza

Izvor: 24sata

Ocena naših korisnika:
[Prosečna ocena: 0 / Ukupno glasova: 0]

Priključi se tomiradi forumu – zajednici ljudi koji se ne stide svojih želja i fantazija.

Sve što treba da znaš o tomiradi zajednici možeš videti ovde: https://tomiradi.com/tomiradi-zajednica/ – a za više informacija o VIP članstvu i Premijum sadržajima pogledaj ovde: https://tomiradi.com/postani-vip-clan/

Voleli bismo da čujemo tvoj predlog!

Preporučeni tekstovi:
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Obavesti me o

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments