Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Od žbuna do brazilke

Žene su oduvek volele da se ulepšavaju. Ali možda niste znali da neke od njih jako vole da friziraju svoju intimnu zonu i redovno te frizure održavaju. One koje ne vole da eksperimetišu sa raznoraznim kreacijama u bikini zoni će sigurno odbiti sličan predlog dok one koje ne strahuju od promena izgleda najintimnijeg dela ženskog tela sigurno se neće mnogo dvoumiti u odabiru najlepšeg stila koji diktira nova moda.

Pored već svima poznatih kreacija frizura kao što su „brazilka” i njene varijacije, u modi se sve češće pojavljuju frizurice u obliku brčića…

Tokom pravljenja frizurice ovakvog oblika, prilikom obavljanja tog postupka, akcenat se ostavlja na uklanjaju svih dlačica, sve do početka stidne kosti, na čijem mestu ostaje jedna mala čupava zona u obliku pravougaonika, koji se zavrtanjem dlačica ka unutra vrši konačna stilizacija u cilju dobijanja odgovarajuće frizurice.

Inače treba napomenuti da se u sadašnje vreme mnogo lakše dolazi do salona za negu lepote, gde su slični tretmani ne samo mogući nego i veoma česti, za razliku od prošlih vremena gde je nešto tako bilo skoro nezamislivo ili je bilo jako teško dostupno.

Na primer, u Staroj Grčkoj jako je bila cenjena ženska lepota, što se može primetiti na brojnim sačuvanim statuama na kojima su predstavljena naga ženska tela do zapanjujuće preciznosti i verodostojnosti, gde se cenilo kod ženskog tela, isto kao i na statuama, potpuna glatkost celog tela. Zabeleženo je da je kod višeg staleža, intimna glatkost bila statusni simbol, a dlakavost se smatrala zaostalom.

Kod Rimljana situacija je u priličnoj meri bila jednaka. Kod mladih devojaka bila je poznata praksa uklanjanja stidnih dlačica posebnim pincetama koje su se služile za tu namenu. Čak su korišćene posebne paste koje su sadržavale krv slepog miša, kao i ekstrakte zmijskog otrova.

Kasnije kroz istoriju, zanimljiv je bio slučaj francuske kraljice Mediči koja je zabranjivala uklanjanje stidnih dlaka svim dvorjankama, pa se dešavao slučaj da su one hodale po dvoru sa zamašnim žbunom između nogu, dok su ostale žene sasvim slobodno dekorisale svoje intimne delove.

Kasnije je bilo vrlo rašireno nošenje perika za stidne delove, takozvana „Merkin”, a bila je raširena među prostitutkama koje su skidale svoje stidne dlačice u cilju sprečavanja širenja polno prenosivih oboljenja. Kasnije, u viktorijanskom dobu, kod žena su te perike bile izuzetno populame, kada je u modi bila žbunatost između nogu.

Kasnijim istorijskim tokom bilo je zabeleženo i veoma popularno čuvanje stidnih dlaka svojih ljubavnika, to je zabeleženo tokom XIX veka, i danas je veoma cenjen antikvitet od engleskog kralja Džordža IV, čija se posebna kutija sa stidnim dlačicama njegovih ljubavnica danas čuva u kraljevskom muzeju.

Što se tiče novijeg doba, njen početak je obeležilo izuzetno rašireno promovisanje bikini frizurice, odnosno brijanje delova intimnih dlačica koje su štrčale van kupaćih kostima, a tretman koji se koristio bio je tretman voskom.

Na kraju u novijem dobu, odnono u današnje vreme, pravi bum je ostavila popularna „brazilka”, koja je kroz raznorazne promocije u pop-kulturi, a naročito putem televizije (kao što je serija „Seks i grad”) postala mast-hev. Nakon togaa je ostalo jako popularno praktično totalno ogoljavanje intimnog dela ženskog međunožja.

Kao što smo na početku napomenuli, dame okrenute tradiciji sigurno neće prihvatiti ovaj trend, dok one odvažnije i sklonije novinama svakako se neće mnogo dvoumiti na naš predlog da ukrase svoju intimnu zonu. Izbor ostaje na vama, drage dame. A nije loše prepustiti se kreativnosti i napraviti frizuru koju niko nema.

Sviđa ti se sve ovo? Priključi se tomiradi.com FORUMU - zajednici ljudi koji se ne stide svojih želja i fantazija.

Komentari

 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Obavesti me o