Planiranje prvog dejta

Scena je poznata: par jede večeru zajedno pre nego što krenu na film. Pošto je to klasičan prvi sastanak, ti ćeš možda poželeti nešto malo drugačije. Uzmi u obzir ono što znaš o svojoj simpatiji i izaberi lokaciju shodno tome. Ona/on možda uživa u aktivnom sastanku gde igrate neki sport, ili u avanturističkom sastanku gde ponovo možete da se osećate kao deca ili da probate nešto novo, ili u intimnijem sastanku: šetnji po mesečini. Dokle god si pažljiv/a, biranje lokacije za prvi sastanak će biti zabavno.

Planiranje lokacije za prvi sastanak

Razmisli o tome šta tvoja simpatija želi. Na primer, ako tvoja simpatija ne voli prirodu, ne planiraj pešačenje i piknik. Ili ako radi u kafiću, izbegavaj planiranje sastanka u kafiću.

Dogovori se oko važnih detalja sa partnerom/kom. Ako planiraš šetnju kroz grad, u redu, ali bi trebalo da obavestiš simpatiju unapred da dođe pripremljen/a. Ako ne želiš da odaš detalje sastanka, samo se pobrini da je/ga obavestiš za bilo šta što može da utiče na izbor garderobe ili na udobnost.

Razmotri podelu planiranja. Podela oko planiranja prvog sastanka je zabavan način da se umanji stres oko planiranja, dok upoznajete jedno drugo malo bolje. Ako prvi sastanak prođe dobro, možete nastaviti da delite planiranje za naredne sastanke. Umesto podele planiranja za jedan sastanak, naizmenično planirajte ceo sastanak.

Aktivan prvi sastanak

Odluči da li tvoja simpatija želi da radi nešto aktivno. Možeš da je pitaš direktno ili da pitaš njene ili njegove prijatelje o određenoj aktivnosti. Ako tvoja simpatija očekuje klasičnu večeru i film, možda neće baš biti oduševljena idejom da igra tenis ili da ide na kuglanje. Aktivni prvi sastanci su dobar način da se probije led, ako se ne poznajete baš dobro.

Budite takmičarski nastrojeni. Odigrajte partiju laser-tag-a, mini golfa, ili idite na kuglanje. Možete biti takmičarski nastrojeni koliko kod želite što se tiče rezultata. Ova nestresna aktivnost može biti odlična za razbijanje treme prvog sastanka pošto ćete biti u opuštenoj atmosferi. Osim toga, igrajući ili takmičeći se sa nekim zapravo možete najkraćim putem da vidite kakva je to osoba.

Odlazak na avanturistički prvi sastanak

Budite spontani. Prvi sastanak je onaj koji će ona ili on da upamti, pa odabir mesta koje ne očekuje može biti sjajan prvi utisak. Imaj na umu da tvoja simpatija mora da se slaže sa tim, pošto možda može da očekuje planiran sastanak.

Ovaj tip sastanka nije za svakoga. Moraćeš da znaš da li tvoja simpatija iskreno voli element iznenađenja.

Probajte potpuno novu hranu. Prvi sastanak može biti stresan; upoznaješ novu osobu ili osobu na drugi način, i obrnuto. Možete smanjiti taj pritisak tako što ćete doživeti nešto novo zajedno. Isprobavanje nove hrane može biti zabavno i opušteno novo iskustvo. Proveri da li ste alergični ili protivni hrani koju želite da probate.

Izigravajte turiste u svom gradu. Idite na turističku atrakciju gde tvoja simpatija nikad nije bila (ili nije bila neko vreme). lako uobičajeno možete istraživati neko mesto kao što je muzej ili park, itd, takođe možete i to da radite i sa turističkog aspekta. Napravite sladunjave fotografije, konsultujte mapu i zastanite pored prodavnice poklona na izlasku.

Pobrini se da uzmete u obzir lokaciju i vreme vašeg sastanka. Može biti teško da pričate i uživate ako izaberete atrakciju na najzauzetiji dan i vreme u nedelji.

Odlazak na običan prvi sastanak

Idite na kafu ili piće. Ako stvarno želiš da pričaš i učiš o tvojoj simpatiji, idite na kafu ili piće. Ovo ima prednost potencijalno kratkog sastanka, ali ako uživaš u njenom/njegovom društvu, lako možeš predložiti i obrok ili aktivnost posle toga. Studije su pokazale da zajedničko ispijanje kafe može stvoriti osećanje poverenja. Nije loš način da se započne sastanak.

Idite u šetnju. Ovoje jednostavan način da bolje upoznaš nekog. Nema pritiska kao sa razgovorom licem u lice. Umesto toga, možete lagano šetati stazom ili kroz grad dok pričate jedno pored drugoga.

Podelite obrok. Ako želiš da stvari budu neusiljene, užinajte ili ručajte. Na ovaj način, obavezani ste vremenom, alkoholna pića su prema izboru, i možete ići svako na svoju stranu ili se nastaviti družiti posle obroka. Pritom uzmite u obzir atmosferu restorana. Izbegavaj restorane brze hrane, ali nemoj izabrati ni nešto previše luksuzno ako želite da imate opušten obrok.

Gledajte film zajedno. Bioskop je klasična lokacija za prvi sastanak: nije potrebno puno pričanja, možete se povezati kroz film koji gledate zajedno, i film je tema za razgovor. Samo budi siguran da se oboje slažete oko filma. Iznajmljivanje filma takođe može biti opcija i dozvolila bi vam da pričate jedno sa drugim; kako god, ovo se može činiti previše drskim za prvi sastanak.

Odlazak na intimni prvi sastanak

Podelite obrok. Izaberite lep restoran i večerajte ili idite na piće i dezert. Potraži mesto sa dobrim menijem, lepim osvetljenjem, i prijatnom muzikom koja nije previše glasna. Tvoja simpatija će biti impresionirana tvojom pažljivošću.

Prisustvujte malom koncertu ili nastupu. Ako želite priliku da pričate, izaberite malo mesto gde vas muzike neće nadglasati. Takođe možete izabrati pozorišnu predstavu ili veći koncert. lako možda nećete moći da pričate, možete uživati u piću posle predstave diskutujući o njoj.

Izaberite muziku ili nastup u kome ćete oboje uživati. Koncert ili predstava može uneti prefinjenost i prisnost u vaš sastanak.

Idite na izložbu u muzeju ili u umetničku galeriju. Prati jedinstvene izložbe i povedi svoju simpatiju. Ako preferiraš manje zvaničan sastanak, jednostavno šetajte po muzeju i diskutujte o delima uz kafu ili piće.

lako možete ići u muzej koji nikada ranije niste posetili, takođe možete ići u muzej ili galeriju koju ste često posećivali. Ako je to slučaj, pokažite jedno drugom omiljene stvari.

Ocena naših korisnika:
[Prosečna ocena: 0 / Ukupno glasova: 0]
Sviđa ti se sve ovo? Priključi se tomiradi.com FORUMU - zajednici ljudi koji se ne stide svojih želja i fantazija.
Preporučeni tekstovi:

Komentari

 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Obavesti me o