Jožef Šajer dao ostavku zbog orgija

Član Evropskog parlamenta koji zastupa stranku mađarskog premijera Viktora Orbana, Jožef Šajer, dao je ostavku na svoju funkciju u Briselu nakon što je u petak uhvaćen kako napušta, kako se navodi, orgije na kojima je bilo 25 ljudi.

Jožef Šajer podneo je ostavku pošto je priznao da je prekršio stroga belgijska pravila o zaključavanju da bi prisustvovao zabavi seksualne prirode, izvestio je „Politiko“. Policija je na skupu zatekla 25 golih muškaraca, uključujući Šajera i neke diplomate, izvestio je belgijski list „La Derniere Heure“. Novine su citirale lokalni policijski izvor koji je rekao: „Prekinuli smo grupni seks.“

Orbanova mađarska vlada umanjila je prava LGBTK osoba otkako je izabran za premijera 2010. godine.

Jožef Šajer, koji je iz stranke Fides bio izabran za predstavnika Mađarske u Evropskom parlamentu, pomogao je da se prepravi mađarski ustav kako bi „zaštili instituciju braka kao zajednicu muškarca i žene“, izveštava „Tajms“. Šajer, desničarski političar i saveznik Orbana, popeo se kroz prozor prvog sprata i primećen je kako „beži duž oluka“, saopštilo je javno tužilaštvo. Izvor blizak istrazi rekao je za „Politiko“ da su policajci pozvani nakon žalbe na „buku tokom noći“. Vlasti su saopštile da su u Šajerovoj torbi pronađene opojne droge. Šajer je insistirao da ih nije konzumirao.

Jožef Šajer dao ostavku zbog orgija

„Prolaznik je prijavio policiji da je video muškarca kako beži duž oluka; uspeo je da ga identifikuje. Ruke su mu bile krvave. Moguće je da je povređen dok je bežao. U njegovom rancu su pronađene opojne droge. Čovek nije mogao da predoči nijednu ličnu ispravu. Ispraćen je do mesta prebivališta, gde se diplomatskim pasošem identifikovao kao Š J (1961)“, navodi Tužilaštvo.

Šajer je u utorak rekao da je bio prisutan na „privatnoj zabavi“ i izvinio se.

„Nakon što je policija zatražila moj identitet – pošto nisam imao ličnu kartu – izjavio sam da sam evropski poslanik“, rekao je, dodajući da je policija nastavila proces i konačno izdala službeno usmeno upozorenje i prevezla ga kući.

„Duboko se kajem što sam prekršio ograničenja tokom pandemije, s moje strane to je bilo neodgovorno. Spreman sam da platim novčanu kaznu.“

Najavio je ostavku na mesto člana Evropskog parlamenta i zatražio od ljudi da ovu odluku tretiraju kao „strogo lično“.

„Molim sve da to ne prošire na moju domovinu ili na moju političku zajednicu“, dodao je on.

Jožef Šajer dao ostavku zbog orgija

Izvor: VojvodinaInfo

Ocenite članak jer mi cenimo vaše mišljenje:
[Prosečna ocena: 0 / Ukupno glasova: 0]

Želiš da nam pošalješ snimke ili fotke neke poznate ličnosti? Klikni ovde ili se javi na mejl office@tomiradi.com
Preporučeni tekstovi:
Zaprati ovu diskusiju
Obavesti me o

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments