Drevni Egipćani i seks

Prema rezultatima najnovijih istraživanja, stari Egipćani su ljubav vodili uglavnom leti, mahom u julu i avgustu, što znači da je u martu i aprilu bilo 20 odsto više porođaja nego tokom drugih meseci. Razlog je, po svoj prilici, bilo povezivanje plodnosti sa poplavama Nila.

Do ovih zaključaka naučnici su došli ispitivanjem groblja u oazi Dakleh u Egiptu, gde su prilikom iskopavanja 765 grobova mogli da ustanove tačan mesec u kom je pokojnik preminuo, jer su svi grobovi bili okrenuti u pravcu izlazećeg sunca.

Prema izveštaju objavljenom u stručnom časopisu „Lajv sajens”, otkriveni su i grobovi 124 bebe preminule od 18 do 45 nedlje nakon začeća – a kad su spojili ove dve informacije, naučnici su lako mogli da izračunaju koje vreme je među Egipćanima bilo najpopularnije za seks.

Kora i Kuros

Zaključak ih je prilično iznenadio, jer se u drugim mediteranskim kulturama tokom letnjih meseci sa vrelom klimom uglavnom začinje manje beba, između ostalog i zato što vrućina nepovoljno utiče na libido i na broj spermatozoida.

Egipćani su, međutim, izgleda verovali da plodnost koju donose polave Nila mora povoljno uticati i na njihovu sopstvenu plodnost. I stanovnici oaze Dakleh su, kao i ostali njihovi sunarodnici, verovali da je reka tesno povezana s plodnošću svega što na njihovoj zemlji živi, a poplave tokom letnjih meseci pratile su i velike svečanosti i proslave, što je Egipćane činilo raspoloženima za ljubav.

U doba godine koje se smatralo „nepovoljnim” za začeće u upotrebi je, sem toga, morala biti i naka vrsta kontracepcije, a naučnici veruju da su recepti za sprečavanje začeća, koji su između ostalog, uključivali i izmet krokodila, bili dovoljno neprijatni da većinu parova potpuno odvrate od seksa.Kora i Kuros

Izvor: Blic

Ocena naših korisnika:
[Prosečna ocena: 0 / Ukupno glasova: 0]

Priključi se tomiradi forumu – zajednici ljudi koji se ne stide svojih želja i fantazija.

Sve što treba da znaš o tomiradi zajednici možeš videti ovde: https://tomiradi.com/tomiradi-zajednica/ – a za više informacija o VIP članstvu i Premijum sadržajima pogledaj ovde: https://tomiradi.com/postani-vip-clan/

Voleli bismo da čujemo tvoj predlog!

Preporučeni tekstovi:

Komentari

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Obavesti me o