Korgazam – orgazam izazvan vežbanjem

Jeste li ikada čuli da određene vežbe dovode do orgazma – i to bez erekcije?!

“Men’s Health” je 2006. godine objavio priču o muškarcu koji je doživljavao orgazam svaki put kada bi radio viseće podizanje nogu. Ubrzo potom, redakciji magazina javio se i veliki broj žena koje su doživele seksualni vrhunac tokom vežbanja! Ovaj fenomen je nazvan korgazam, a najčešće se javlja pri izvođenju vežbi za jezgro (core).

4 vežbe koje najčešće izazivaju vrhunac

Profesor dr Debi Herbenik, MH stručnjak za seks, bila je intrigirana ovom temom, pa je istražila o čemu je reč. Zanimljivo, njeno istraživanje je pokazalo da je čak 10 odsto ljudi, bez obzira na pol, doživelo orgazam za vreme vežbanja.

call on me spot

Muškarci su, primetila je, najčešće uživali u korgazmu prilikom izvođenja zgibova, podizanja tegova, penjanja uz konopac i trčanja. Pored toga, oni su ovaj orgazam opisali kao intenzivniji, a mnogi uopšte nisu doživeli ni erekciju!

U čemu je trik?

Ono što je možda još više zapanjujuće jeste da, pri tome, nije potrebno nikakvo trenje u genitalnoj regiji niti razmišljanje o seksu – do orgazma dolazi isključivo zbog forsiranja abdonimalnih mišića.

Naučnici još uvek ne razumeju kako je to moguće. Sudeći po nekim teorijama, reč je o stimulaciji unutrašnjih delova tela, kao što su nervni putevi, koji su povezali s postizanjem orgazma.

tip radi trbušnjake

Izvor: Men’s Health

Ocena naših korisnika:
[Prosečna ocena: 0 / Ukupno glasova: 0]
Sviđa ti se sve ovo? Priključi se tomiradi.com FORUMU - zajednici ljudi koji se ne stide svojih želja i fantazija.
Preporučeni tekstovi:

Komentari

 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Obavesti me o