Kako da zavedete parfemom?

„Uvek kad očekuje da dobije poljubac, žena bi trebalo da nosi parfem”, zavodnički je savetovala Koko Šanel i nije pogrešila. Nije lako izabrati pravi parfem, za njim treba tragati, a pre svega treba poznavati osobu kojoj ga poklanjate.

Zavedi me nežno

Dan zaljubljenih je pravi momenat da svoje poznavanje voljene osobe pokažete i u praksi. Parfemom, naravno! Od svih iskustava u vezi s partnerom zaljubljeni će najduže pamtiti upravo miris.

koko šanel

Čak 81 odsto žena oseća kako će retki sastojci iz njihovih omiljenih bočica dati podstrek njihovom seksepilu i učiniti ih još atraktivnijima. S punim pravom, jer i 84 odsto muškaraca priznaje kako će ih ženski parfem mnogo više „zagrejati“ od seksi rublja, kose ili haljine. Tako je i majstor mirisa, Žan-Pol Garlen, objasnio ljubav prema parfemima: „Nakon što se svi dugmići i sva odeća skine, ljubavnici ostaju odeveni samo u parfem“.

Pravila majstora

U izboru idealne parfemske kompozicije nikad se nemojte povoditi za mirisom koji ste nanjušili na nekom drugom. Svaki sastojak parfema jednostavno drugačije reaguje na drugoj koži. Parfem nije dezodorans i ne sme se nanositi po celoj koži ili, još gore, po odeći, jer on ne prikriva mirise, nego ih ističe – on se otvara u reakciji s kožom.

Zato se parfemi sastoje od više nota, poput piramide. Bazne, najčešće drvene, note pomažu da parfem traje duže, srednje note su srce parfema i traju po nekoliko sati, a gornje note traju nekoliko minuta i stvaraju prvi utisak.

avril lavigne

Parfem se nanosi na vrat, iza ušiju, na zglobove, ispod grudi, odnosno na mestima gde se najbolje oseća puls. Teže, raskošnije mirise najbolje je upotrebljavati zimi, a leto je rezervisano za svežije, laganije parfeme.

Dok birate, zapamtite da njuh ima kapacitet između tri i šest mirisa, pa ne isprobavajte više parfema istovremeno.

Izvor: Alo

Ocena naših korisnika:
[Prosečna ocena: 0 / Ukupno glasova: 0]
Sviđa ti se sve ovo? Priključi se tomiradi.com FORUMU - zajednici ljudi koji se ne stide svojih želja i fantazija.
Preporučeni tekstovi:

Komentari

 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Obavesti me o