Najseksi vintage, pin-up i retro dame iz polovine prošlog veka

Polovicom prošlog stoljeća golotinja je, za razliku od današnjih dana, bila puno rijeđa. Ipak, i tada su neki jednostavno zračili privlačnošću te su svojim seksipilom obilježili tu epohu.

Ursula Andress – fantazija u bijelom bikiniju

Jedna od takvih osoba sigurno je Ursula Andress. Švicarska glumica postala je seks simbol u 60-ima, a karijeru je započela kao model u Rimu. Najpoznatija je po ulozi u filmu o Jamesu Bondu “Dr. No”, koja joj je otvorila vrata odličnim poslovni ponudama u manekenstvu, a dobila je i uloge u filmovima uz velikane kao što su Elvis Presley, Frank Sinatra i Marcello Mastroianni. Ursula svoju titulu seks simbola najviše duguje slavnoj sceni iz filam o Bondu, u kojoj izranja iz mora u bijelom bikiniju. Taj ju je moment proslavio te je postala objektom požude cijeloj muškoj publici. Pozirala je gola za Playboy 1965. godine, a među njezine dečke ubrajaju se James Dean, Sean Connery i Marlon Brando.

 

Najseksi vintage, pin-up i retro dame iz polovine prošlog veka

Raquel Welch nikada se nije skinula do kraja

Glumica koja je uloge odigrala u više od sto filmova poznata je po svojoj neodoljivoj privlačnosti. Također se bavila poslom modela, a ubrzo je postala poznata po svojoj dugoj kosi i velikom smeđim očima. Svojim naglašenim oblinama pomogla je popularizaciji bikinija u ranim 60-im godinama. Kao i većina prekrasnih dama, i Raquel je privukla pažnju Hugha Hefnera, koji je u Playboyu objavio njezinu slavnu fotografiju s naslovom „Najpoželjnija žena”. Status seks simbola Raquel je stekla unatoč tome što nikada nije svijetu pokazala kako izgleda bez ijedne krpice na sebi; nikada se nije skinula niti za jedan magazin niti se ikada gola pojavila u filmu.

Najseksi vintage, pin-up i retro dame iz polovine prošlog veka

Bettie Page bila je kraljica pinup-a

Karijeru je također započela kao model, a već ako mlada specijalizirala se fotografije namijenjene prvenstveno muškoj publici. Tijekom tog perioda, često je fotografirana vezana te sa sado-mazo rekvizitima, a ubrzo je postala najbolje plaćena djevojka na tom polju. Tamna ljepotica s juga SAD-a nikada nije snimila eksplicitne seksualne sadržaje, no dovoljno je pažnje privlačila svojom golotinjom te izazovnim i provokativnim pozama. Na nju se zalijepila etiketa „kraljice pinup-a”, a poznata je bila i po neuravnoteženom ponašanju. Na kraju 50-ih doživjela je živčani slom te završila u mentalnoj instituciji nakon što je probola jednu članicu svog kućnog osoblja. Dijagnosticirana joj je shizofrenija, a iz bolnice je izašla 1992. godine. Umrla je u 2008. godini s punih 85 godina.

Najseksi vintage, pin-up i retro dame iz polovine prošlog veka

Jayne Mansfield i sama je voljela svoje bujno poprsje

Američka glumica postala je internacionalni seks simbol 50-ih godina. Bila je poznata po tome da voli otkrivati svoj bujni dekolte u javnosti. Često je privlačila pažnju „slučajnim” ispadanjem grudi na javnim mjestima, jedna od njezinih najpoznatijih fotografija je snimljena u društvu sa Sophijom Loren. Dok Jane veselo gleda u objektiv, Sophia ne može odlijepiti pogled od njezinih bujnih grudi. Jane je umrla mlada u automobilskoj nesreći, imala je samo 34 godine.

Džejn Mensfild i Sofija Loren

Brigitte Bardot je slavna „seksi mačkica”

Rođena u Francuskoj 1934. godine, Bardot je od malih nogu pokazivala ljubav prema plesu. No, ubrzo je prepoznata ka prava ljepotica te je započela karijeru modela i glumica. Jedna je od vrlo malo europskih glumica toga doba koje su postigle ogroman uspjeh u SAD-u. Tijekom karijere, Bardot je postala seks fantazija cijele generacije, a divili su joj se i John Lennon, Paul McCartney te Bob Dylan. Tijekom karijere imala je ogroman utjecaj na modu, ta je tako i izrez na haljini, koji otkriva oba ramena, dobio naziv po njoj. Proslavila se kao „seksi mačkica” te joj je taj imidž priskrbio veliku popularnost. U cijelom svijetu postala je poznata nakon uloge u filmu „I bog stvori ženu”, a ostal je zapamćena i kao slobodoumna osoba koja je često mijenjala partnere i svoje veze nije skrivala od javnosti.

Najseksi vintage, pin-up i retro dame iz polovine prošlog veka

Marilyn Monroe je sinonim za seks simbol

Definitivno ultimativni seks simbol 50-ih i 60-ih. Pravim imenom Norma Jeane Baker, Marilyn je također započela karijeru kao model, prije no što je potpisala ugovor s kompanijom 20th Century Fox 1950. godine. Kada su dvije godine polije procurile njezine gole fotografije, koje je ‘48. snimila za jedan kalendar, Marilyn se opravdavala kako u to vrijeme nije imala novaca. Te su joj snimke donije ogromnu popularnost, a glumica je i dan danas sinonim za seks simbol. Poznata po svojoj plavoj kosi, zavela je mnoge muškarce, između kojih i moćnu braću Kennedy. Bila je i popularna pjevačica te je putovala podizati moral vojnicima koji su se borili u Korejskom ratu. Umrla je 1962. godine pod sumnjivim okolnostima, a u povijesti seks simbola definitivno zauzima prvo mjesto.

Najseksi vintage, pin-up i retro dame iz polovine prošlog veka

Izvor: Index.hr

Ocenite članak jer mi cenimo vaše mišljenje:
[Prosečna ocena: 0 / Ukupno glasova: 0]

Preporučeni tekstovi:
Želiš da nam pošalješ snimke ili fotke neke poznate ličnosti? Klikni ovde ili se javi na mejl office@tomiradi.com
Zaprati ovu diskusiju
Obavesti me o

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments