Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Nije do tebe, do mene je

Svako je bar jednom bio ostavljen na ovaj način, i možemo čak olako da izjavimo da su skoro uvek muškarci ti koji koriste ovu već izlizanu rečenicu u raskidu. Svakako, postoje i devojke koje lako raskidaju, ali mora se priznati da muškarci imaju češće imaju tendenciju da pobegnu iz veze usled tog čuvenog straha od vezivanja.

Postoji mnogo razloga zbog kojih muškarci ostavljaju žene koje vole, neki se i ne mogu lako razumeti, ali po mišljenju stručnjaka to se najčešće dešava onda kada emocije u vezi postanu intenzivnije. Mnogi muškarci u našoj sredini socijalizovani su na taj način da veruju da pre nego što se istinski vežu treba da steknu raznovrsna ljubavna iskustva. Nije retkost da se u muškom društvu ismevaju oni koji su se rano vezali za partnerku i sa njom zasnovali porodicu. Odstupanje od ovih prećutnih pravila vidi se kao pokazatelj manjka muškosti.

Dakle, kad se desi da vam je prosto neverovatno zašto dolazi do raskida, a kao opravdanje dobijete jedan od sledećih odgovora, znajte da imate posla sa nezrelom osobom koja zaista i nije spremna za ozbiljnu vezu. I što je najvažnije, znajte da verovatno ni u čemu niste pogrešili i da što pre treba da idete dalje.

„Nije do tebe, do mene je”, kao što smo rekli, je najprovidniji izgovor za raskid koji nekako najpre padne muškarcima na pamet. Jedina dobra stvar u ovakvom izgovoru je to što morate biti svesni da je njemu zaista stalo do vas i ne želi da vas povredi. Međutim, sa druge strane, to i nije tako pozitivna stvar, jer vam daje dosta lažne nade.

Jako sličan izgovor je onaj jednako popularan „ja tebe ne zaslužujem”, koji je još opasniji jer izaziva takvu reakciju kod devojke da poželi da dokaže da ipak on nju zaslužuje. I to je neizbežna reakcija.

U svim ovim situacijama, iako je takođe kliše, najbolji je izgovor „nisam spreman za vezu”. To se mora poštovati jer je verovatno i najiskreniji razlog koji ćete dobiti. Jeste da boli, ali istina je uvek najbolja opcija. Ipak, često se desi da takav tip vrlo brzo uđe u sledeću vezu, a ako je tako, onda svakako njegovo ponašanje pokazuje da neće više ništa da ima sa vama. Ako i u ovoj situaciji poželite da ga vratite, onda ste jednostavno mazohista.

Međutim, najgora laž, odnosno kliše prilikom raskida je „bojim se da ću se zaljubiti”. Kada ovo čujete, sklanjajte se što dalje. Razmislite, da li bilo koja osoba na svetu želi da ne uživa u nečemu lepom što joj se dešava? Zar nije to pomalo čudno? Da, svakako postoji taj strah od povređivanja, ali kod zrelih i kvalitetnih osoba on je uvek u senci želje da se voli i bude voljen. Pored toga što vam ovime ovakva osoba poručuje da ne želi da bude sa vama u vezi, takođe ovde imate jako čistu situaciju – ova osoba je jednostavno pička i zaista vas ne zaslužuje.

Sviđa ti se sve ovo? Priključi se tomiradi.com FORUMU - zajednici ljudi koji se ne stide svojih želja i fantazija.

Komentari

 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Obavesti me o