Nastup Dunje Ilić iz 2009. godine: Mantija kaluđerice, halteri i seksi veš: Da li je to umetnost ili skrnavljenje vere?

Na početku svoje karijere Dunja Ilić je znala kako da napravi skandal u medijima. Nekada jedna od najkontroverznijih pevačica se u jednoj emisiji na nacionalnoj televiziji „Košava“ pojavila odevena kao kaluđerica. Dunja Ilić je tada uz pesmu „Seks, smrt, pare, moć i slava“ odevena kao časna sestra imala jako perverznu koreografiju, da bi u jednom trenutku podigla mantiju kaluđerice i pokazala haltere i seksi veš. Pevačica je tako izazvala pravu buru u medijima. Nas zanima da li je ovo umetnost ili skrnavljenje vere?

Hajde da se vratimo u prošlost. Snežana Đurišić jedna od najboljih pevačica narodne muzike. Bez većih i ozbiljnih skandala, ukoliko izuzmemo nekoliko porodičnih lomova koji su se povlačili po medijima, a o kojima je Snežana u nekoliko navrata iskreno govorila, njena karijera spada u red dosadnijih, a ona je ličnost zbog koje je prava šteta što se više ne štampaju novine poput „Sabora“. Tako da njena pesma „Oj, joj, kaluđeru moj“ daleke 1983. godine, nije izazvala nikakav skandal. „Oj, joj, kaluđeru moj“ je vesela narorodna pesma. Iako ona spada u njene starije pesme, „Oj, joj kaluđeru moj“ se i danas peva i sluša među ljubiteljima narodne muzike i svima onima koji vole ovu pevačicu i njene pesme.

Takođe, Zvezda Granda, Biljana Marković, je 2015. godine snimila pesmu sa rečima „Nisam ja opatica, kaluđerica, manastir mi nije dom“ i ova pesma nije „upala u oči“, odnosni nije zasmatela nikom.

Tako da možemo da budemo slobodni, i zaključimo, umetnost nema granice, a pitamo se kako bi se Dunja Ilić snašla u porno filmu odevena kao kaluđerica. Napišite nam u komentarima vaše mišljenje.

Dunja Ilić: Da li je to umetnost ili skrnavljenje vere?

Ocenite članak jer mi cenimo vaše mišljenje:
[Prosečna ocena: 0 / Ukupno glasova: 0]Pogledajte još:
Zaprati ovu diskusiju
Obavesti me o

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments