VIDEO: Marina Abramović i njen rad “Balkan Erotic Epic”

U jednom od svojih najslikovitijih uradaka pod imenom „Balkan Erotic Epic“ Marina Abramović AKA majka umetnosti performansa čak poražava Metjua Bernija na njegovom terenu. U ovom umetničkom delu, Marina Abramović istražuje srpske paganske rituale za plodnost i korišćenje seksualne magije u svakodnevnom životu. Na primer, jedan od njih je da žena stavi ribu u vaginu i tu je drži tokom noći, a zatim od nje napravi prah koji svom mužu sipa u kafu. Kad je on popije, nikad više neće „zakazati“.

U svom, ispostaviće se, prelomnom radu, u obliku video-instalacije, Marina je prikazala i istražila srpski folklor i pagansku tradiciju vezanu za plodnost. Da bi to uradila, koristila je naturščike obučene u narodnu nošću, a u jednom od segmenata se pojavljuje i Neša Manijak. Pronađite ga sami.

VIDEO: Marina Abramović i njen rad "Balkan Erotic Epic"
Pored tog najuzbudljivijeg, u kome su muškarci sa dignutim kurčevima, najživopisniji je segment u kojem žene na kiši dižu svoje suknje, pokazujući golo međunožje, sa ciljem da oteraju bogove koji su poslali previše kiše na zemlju.

Uživajte u umetnosti Marine Abramović uz Balkan Erotic Epic!

Izvor: Dangerous Minds

Ocenite članak jer mi cenimo vaše mišljenje:
[Prosečna ocena: 0 / Ukupno glasova: 0]

Želiš da nam pošalješ snimke ili fotke neke poznate ličnosti? Klikni ovde ili se javi na mejl office@tomiradi.com
Preporučeni tekstovi:
Zaprati ovu diskusiju
Obavesti me o

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments