Baka Prase: „Rešio sam je“! „Šaim se“…

Bio bi to lep svet u kome uopšte ne moramo da se bavimo time da li je Baka Prase otkazan ili ne, ali situacija je takva da nas ova 2020. konstantno tera na to da se preispitujemo koliko smo ljudi i koliko smo solidarni.

Sa druge strane, sva sreća je da se nalazimo u dobu „cancel kulture“ i #MeToo obeležavanja, pa tako i može da se prirodno isfiltrira bahatost onih koji svoju slavu i novac koriste za iskorišćavanje (najčešće seksualno) onih koji još nisu sazreli, a podložni su njihovim uticajima. Da li smo mi krivi za pojavu influensera – jesmo, da li je naša kultura izrodila influensere – jeste, tako da u tom svetlu imamo potpuno pravo glasa da iskažemo mišljenje da li neki od njih treba da bude otkazan ili ne. Naročito ako je navlačio maloletnice da mu šalju gole slike i da sa njim imaju seks.

Baka Prase i maloletnice u njegovom kupatilu

Na kraju krajeva, Bogdan Ilić, AKA Baka prase je i sam to priznao, uz opravdanje da on ne može da traži od svake devojke koja mu se sviđa ličnu kartu, međutim #MeToo ima još jedan adut, a to je „receipts“ momenat, odnosno, skrinšotovi poruka koje je u ovom slučaju nasamarena devojčica objavila, iz dopisivanja sa Bakom Prasetom, u jednom od kojih on je i pita za godine, ona odgovara da ima 14, a on je nakon toga zove „na bleju“. To je, dakle, samo jedan od vrlo sumnjivih slučajeva muvanja.

Baka Prase, skrinšotovi

Ali, iako je njegov posao da pravi skandale, ovaj mu neće tako lako proći. Sve one njegove ustaljene fore koje mladi sad furaju, „rešio sam je“ i „šaim se“, koje je Baka Prase štampao na majicama i tako zaradio bogatstvo, sad pokazuju pravo lice ove osobe. Nije on jedno nevino prase, već odrasla mizogina muška svinja, i uopšte nam ne smeta što je popularan, već što svoj položaj koristi ne samo da zavodi maloletnice, već da i usput iskaže svoj „sama je tražila“ odnos prema ženama. Naime, jedan od uvredljivijih izgovora za ovaj prekršaj je bio i taj da se dotična devojka tako obukla i tako ponašala da je sve to sama tražila. Valjda smo se dovoljno emancipovali i evoluirali kao društvo da ovakva gadost ne bude podržavana kroz taj svemogući trending? Ili nismo?

Baka Prase, skrinšot

Uz to, prostonarodski rečeno, Prase je samo jedna pičkica, koja se više puta opraštala od svojih mnogobrojnih fanova u videima, najvaljujući da odlazi, jer ne može da podnese pritisak javnosti i „sav taj hejt“. Tako se i ovog puta „oprostio“ uz tamnejl crno-beli, sa suzicama u očima, a zapravo je jasno da je to još jedan marketinški potez, tokom kojeg će otići na neki luksuzni odmor dok se prašina ne slegne i vratiće se kao da ništa nije bilo, uz svoj dobro poznati moto: „šaim se“. Da li će to biti njegova pobeda? Možda će tako izgledati, ali će biti evidentno da Baka Prase nikad ne stoji iza svojih reči i dela.

šaim se. Baka Prase

Znate vi nas, nismo hteli da se uplićemo u moralističke rasprave tipa „da li jutjuberi loše utiču na našu decu“, ali isto tako znate da mi ovde poštujemo prave vrednosti, stoga Bogdane Iliću, to što „si rešio“ maloletnicu, pa si „se šaio“, neće ti proći.

dopisivanje sa maloletnicom

Izvor: Nova.rs

Ocena naših korisnika:
[Prosečna ocena: 3 / Ukupno glasova: 2]

Želiš da nam pošalješ snimke ili fotke neke poznate ličnosti? Klikni ovde ili se javi na mejl office@tomiradi.com
Preporučeni tekstovi:
Zaprati ovu diskusiju
Obavesti me o

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments