Nemojte biti mamini sinovi

Šta mislite, koji je jedan od jačih razloga zašto se svaki četvrti brak u Srbiji završi razvodom? I da li ste primetili da je povezanost između majke i sina najčešća, najjača i najintimnija od svih oblika veza? Da ne pominjemo koliko puta ste čuli da „to njegova majka bolje skuva” i slične opaske.

Ta privrženost muškarca prema majci iliti edipov kompleks svakako dosta često sprečava muškarca da se dovoljno približi svojoj ženi, jer se još uvek u potpunosti nije odvojio od svoje majke. Međutim, muškarcima a ni majkama nije lako da tu vezu čak ni prepoznaju, a kamoli da je raskinu, jer je ta privrženost iskonska i potiče još od ranog detinjstva. Brižne majke iz najboljih namera usmeravaju svoje sinove ka uspehu i njihove partnerke će im uvek izgledati kao smetnja ka tom cilju, tako da se neretko dešava da ni jedna od sinovljevih devojaka jednostavno nije dovoljno dobra. Sa druge strane, odnos majka–ćerka na Balkanu je daleko, da kažemo čistiji, i majke su okrenute cilju da svoje ćerke osposobe da budu dobre za svoju porodicu i svoga muža.

Sad kad smo izneli stvari na videlo, moramo naglasiti da ženama mamini sinovi nikako nisu seksi, odnosno taj momenat biva odlučujući u situaciji kada devojke raskidaju veze sa momcima. Svaka žena pored sebe želi da ima jakog muškarca, nekog ko će biti uz nju i pored koga će osecati neku sigurnost. Takođe, svaka žena želi da je na prvom mestu pa tako nastaju sukobi. Sa jedne strane je majka a sa druge partnerka i ukoliko muškarac nema jak karakter dolazi do prekida jedne od tih veza, a naravno da će uvek izabrati majku jer je ona uz njega ceo život, a devojka nešto prolazno.

Dragi muškarci, ako u vašoj zajednici majka dominira, ako prvenstveno ispunjavate njene želje, smatrate da ona bolje kuva ili kuća blista samo kada to majka očisti, a svoju ženu na taj način stavljate u drugi plan toj vezi ili braku uskoro dolazi kraj. Zamislite samo, znajući da muškarci ne vole mnogo da pričaju o intimnim stvarima sa devojkom i o problemima koje ih muče, da svaki takav detalj prvo majka sazna! Nimalo prijatna situacija i u većini slučajeva vređa! Neke stvari jednostavno moraju ostati između vas dvoje.

Dakle, na kraju, ako zaista volite svoju devojku, morate je staviti u prvi plan. Znamo da nije lako  reći NE ženi koja vas je rodila i tolike godine brinula o vama. Međutim, ako ste dovoljno zreli i ako ste razumni, vi ste zapravo spremni da stvorite svoju vezu i na kraju svoju porodicu. Ni majka neće moći doveka biti nerazumna i manipulativna. Objasnite joj koliko vam znači ta osoba, objasnite joj i da je nećete sasvim zapostaviti, da će ona uvek za vas biti majka, neko na koga se uvek možete osloniti, ali da ne može biti zauvek jedina u vašem životu!

Sviđa ti se sve ovo? Priključi se tomiradi.com FORUMU - zajednici ljudi koji se ne stide svojih želja i fantazija.

Komentari

 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Obavesti me o
error: disabled